/* terug naar de top button */ /* einde terug naar de top */

Wilt u een woning kopen?

Aankoopmakelaar Dordrecht helpt u graag bij de aankoop van uw woning

Aankoop van een woning

Bij de aankoop van een woning in Dordrecht die wordt gebruikt als belegging is het rendement belangrijk. U wilt er natuurlijk ook iets aan verdienen of overhouden. Als er een maandelijkse huurstroom wordt gecreëerd die interessant is dan biedt dit mogelijkheden om ook weer andere woningen aan te kopen. Aankoopmakelaar Dordrecht adviseert u op het gebied van rendement.

Rendement typen bij aankoop woning

Er zijn twee veel voorkomende rendement typen;

  1. Rendement op basis van (maandelijkse) cashflow; Dit is een vrij heldere methode; de inkomsten dienen hoger te zijn dan de uitgaven. Onder inkomsten wordt de huur verstaan en onder uitgaven wordt onderhoud, aflossing en rente verstaan. Op het moment dat de huur die binnenkomt hoger is dan de uitgaven die er zijn, dat is dit een cashflow die gebruikt kan worden voor diverse doeleinden. 
  2. Rendement door waardestijging; Op het moment dat een woning wordt gekocht met een financiering dan is er een maandelijkse aflossing. Hiermee wordt de hypotheek lager en bij verkoop ontstaat er een grotere overwaarde. Op het moment dat er geen aflossing is of wanneer er niet gefinancierd wordt dan kan door de ontwikkelingen op de woningmarkt een woning meer waard worden. Daardoor komt er meer kapitaal vrij.

Let op! Een woning kan ook minder waard worden. Vraag u dan ook af of de belegging een lange termijn of korte termijn belegging is.

Ook is er een BAR* en NAR**-methode, hiermee is zelfs te berekenen wat de maximale koopprijs kan zijn. Deze is gebaseerd op het rendementspercentage en de maximale huurprijs. Er zijn overigens diverse methoden, op deze pagina zijn enkele (meest voorkomende) uitgelicht. Neem contact met ons op voor meer informatie en uitleg over deze mogelijkheden. 

*Bruto Aanvang Rendement methode (BAR). **Netto Aanvang Rendement methode (NAR)

Een interessant beleggingsobject

Een woning in Dordrecht is interessant om aan te kopen als beleggingsobject en te verhuren wanneer:

  • De verhuurbaarheid goed is en de huurprijs ook
  • Er weinig tot geen bijkomende kosten zijn
  • Het onderhoud in goede staat is
  • Het object courant is
  • Het object goed technisch te beheren valt
  • De aankoopprijs interessant is
  • Het object zijn waarde behoudt

Een woning die netjes is geprijsd, is voor iedereen interessant. Voor een belegging hoeft de aankoopprijs niet per se een lage prijs te zijn, als de verhuurbaarheid en de huurstroom goed is dan zou het ook mogelijk zijn om meer te betalen voor een woning. Aankoopmakelaar Dordrecht adviseert u hier graag over.

Een object is courant als de locatie goed is, de leefruimte voldoende is, het er netjes uitziet, goed onderhouden is en de prijs-/ kwaliteitverhouding goed is.

Op bepaalde zaken heeft u geen invloed maar op zaken zoals onderhoud en afwerking wel.   

Wilt u meer weten over het aankopen van een woning als belegging in Dordrecht? Neem dan snel contact op met Aankoopmakelaar Dordrecht: wij staan u graag vrijblijvend te woord.

Kom in contact met Aankoopmakelaar Dordrecht!

Vul het contactformulier in en u hoort zo snel mogelijk van ons. Wij staan u graag geheel vrijblijvend te woord.

11 + 9 =